Dansa line dance med kollegorna

Line dance är en typ av underhållning i dansform som uppskattas av många olika människor och åldersgrupper. Du kan t.ex. använda dig av line dance om du vill se till att det blir lite mer feststämning på firmafesten, på 50-årskalaset eller varför inte testa på dansen när du har möhippa? Det finns ett flertal företag som erbjuder så kallad prova-på dans. Man kan antingen välja att komma till lokalen där företaget finns eller så kan man anlita en instruktör att komma till arbetsplatsen eller konferensanläggningen.

Vanligtvis går det till så att en instruktör kommer ut och berättar mer om vad line dance är. På så sätt får ni även en liten inblick i dansens historia. Ni kommer att få testa på några nybörjarsteg och lära er grunderna tillsammans med en instruktör. Om man så önskar kan instruktören även visa hur line dance ser ut i sin mest erfarna form. Det är en rolig, glad och underhållande dans som dessutom ger riktigt bra träning. Kursen pågår vanligtvis under loppet av 1-2 timmar. När stämningen sedan är på topp kan ni fortsätta er kväll med att diskutera företagets budget, mingla eller titta på er försäljningsstatistik.

Friskvård och AW på samma gång

Ditt företag behöver inte hålla konferens för att ni ska kunna göra något roligt tillsammans. Varför inte testa på line dance på er nästa AW istället? Ni kanske firar att ni precis fått ett stort företagslån från https://www.capcito.com/sv och äntligen kan fortsätta att utveckla er verksamhet och få den att växa eller så vill ni bara göra något annorlunda och friska upp stämningen på arbetsplatsen.

Som företagare är det viktigt att man ser till att alla trivs på arbetet, men även att man aktivt arbetar för att motverka arbetsskador. Detta kan man göra genom att använda sig av line dance i samband med friskvård. Det finns line dance-företag som erbjuder kurser och prova på pass till företagare som vill använda sig av dansformen för att främja företagshälsan. Först får ni testa på en omgång och därefter kan du själv bestämma om du vill köpa fler klasser eller inte.

Fördelar med att dansa

Det finns otroligt många fördelar med att röra på kroppen, vilket du troligtvis redan vet om. Du blir starkare, får bättre kondition och kommer även i bättre form. Dans och träning är dock inte enbart bra för det fysiska. Du kan, med hjälp av dans, även se till att få ett mycket mer stabilt psyke, motverka stress, ångest och depression. När du dansar utsöndras hormonet dopamin och serotonin i kroppen. Dessa hormoner får dig att känna dig lyckligare och minskar även på stress och nedstämdhet. Bjud kollegorna på något annorlunda och hälsosamt på samma gång och testa line dance på AWn, konferensen, som friskvård eller när helst du önskar.