Hitta kärleken med linedance

Det finns många orsaker till varför människor väljer att börja med dans och kanske specifikt med just linedance. Linedance är en typ av dansstil som ursprungligen kommer från Amerika och är en mycket allsidig dansform som utförs utan en parter. Istället för att dansa två och två så dansar man istället på led, bredvid varandra. Det som är väldigt roligt med denna dansform är att den kan variera så otroligt mycket. Det vanligaste är att en specifik koreografi görs till en specifik låt, men man kan även ta med koreografin och tillämpa annan musik om så önskas. Linedance kan vara både lugnt och svävande, nästan likt en vals, men dansen kan också vara mycket fartfylld och göra så att svetten rinner på både rygg och hals.

En chans till kärlek

Att hitta kärleken i en stressig vardag är inte alltid det lättaste och det vanligaste är att man då vänder sig till sajter som match.com eller andra dejtingsidor. Visst finns det en möjlighet att man kan hitta sin själsfrände även här, men är det inte roligare om du hittar någon som direkt delar samma intresse som du? Även om linedance är en dans som dansas sida vid sida så betyder inte det att dansen inte är social. Man har möjlighet att träffa många olika typer av människor och får dessutom massor med härlig motion. Forskning visar att träning och välmående går hand i hand. När du rör på dig och tränar utsöndras endorfiner. Du kommer vara gladare, må bättre och därmed kanske också bli mer öppen för nya kontakter.

En dans för alla åldrar

Ett mycket vanligt misstag är att linedance är något som bara passar för äldre personer, men så är alltså inte fallet. Många yngre personer och till och med barn uppskattar dansformen något enormt. Linedance passar alla olika typer av åldrar och det finns även olika nivåer så att man kan komma igång i sin egen takt. Fördelen med linedance är att det är relativt billigt att gå en kurs och man behöver inte heller lägga ut extrema summor för att ha råd med utrustning.

Det finns inga krav när det kommer till linedance och man bestämmer själv hur länge man vill befinna sig på samma nivå. Vissa väljer linedance enbart för att det är kul och väljer därför en nivå som de känner sig bekväma med. Andra väljer att avbryta linedancen när man t.ex. har hittat sig en partner, men detta är inte att rekommendera. Att dansa tillsammans och ha ett gemensamt intresse stärker relationen något enormt. Om ni både vill och känner att tiden räcker så varför inte ta dansen till en elitnivå? Det är kanske just er som vi får se i nästa linedance SM?