Bjud in till linedancing-party!

Att det är gott för både kropp och knopp att dansa är ett faktum. Dans glädjer alla, oavsett ålder eller livsstil, och det gynnar vårt välmående. Linedancing är en underhållande dans med härlig rytm som sprider stämning. Tipset är därför att bjuda in till festligt linedancing-partaj – en garanterad succé!

En dans med många möjligheter

Linedance har sitt ursprung i den amerikanska countrymusiken, men faktum är att dansen idag dansas till alla tänkbara musikstilar. Just det här gör linedancing till en mångfacetterad dans som passar till så många olika tillfällen. Det är med andra ord inte bara en PRO-aktivitet utan till mycket en underhållande dans för alla åldrar. Dansformens breda repertoar gällande målgrupp, musikstil och miljö gör linedancing till ett perfekt inslag på festen. Att bjuda in till linedancing-party kommer bli uppskattat av alla dina nära och kära.

Du kan faktiskt fixa det mesta till dansfesten på egen hand med hjälp av smarta verktyg och rätt material. Hos byggmax hittar du ett samlat utbud av allt du kan tänkas behöva när du ska rigga din linedancing-fest. Du kan dessutom införskaffa ditt material till festen direkt på nätet; hur smidigt är inte det?

Ett kul inslag är att bygga ett dansgolv där gästerna tillsammans kan prova på linedancing. Utgå från ett vanligt altanbygge när du planerar dansgolvet. Ta gärna en närmare titt bland de här tipsen när det gäller altanbygge. Är du inte händig nog själv att bygga festens dansgolv finns det säkert någon i din omgivning som har byggt altan. Som tack för hjälpen kan han eller hon bjudas in till linedancing-partyt.

Beroende på dansbyggets storlek och omfattning kan det i vissa fall krävas bygglov. Det är Byggverket som ansvarar för dessa ärenden, men du ansöker om bygglov hos kommunen. Gå in och prata med kommunen för att se vad som gäller för just ditt altanbygge för dans.

Svår dans – tråkig fest?

Spontant tror säkert många där ute att linedancing är en enkel dans att lära sig. Det ser inte särskilt tempoladdat ut och stegen är inte så värst olika, men faktum är att dansformen är svårare än många tror. Se bara på Tony Irvings svårigheter att lära TV4-reportern Anders Pihlblad att dansa linedance. Den som inte har taktkänsla får en rejäl utmaning när det kommer till den här dansformen.

Med det sagt är linedancing inte så svårt att det blir tråkigt för den som har vissa problem att infinna taktkänsla. Tvärtom är det en dans som genererar mycket gemenskap och glädje mellan utövarna. Festen kommer bli en succé oavsett om alla eller ingen lär sig dansa fullt ut. Även om dansen står i fokus kommer så klart dina gäster även att få ut mycket annat av partyt. Skratt, samtal och festliga minnen för livet!