Linedance och dess historia

Denna linedance är en omåttligt populär dans som både förknippas med glädje och motion och som dessutom passar alla oavsett vem man än är. Ja ,denna dans har i många tider, åtminstone sedan 1970-talet och allt sedan dess, dansats av såväl unga som gamla, tjejer som killar och män som kvinnor. Dansstilen som kallas för linedance kommer ursprungligen från det stora landet i väster. Själva namnet är skapat efter hur dansen och koreografin ser ut. De som utför dansen står just på en ”line”, vilket översätts till linje på svenska. Utifrån denna linje utförs stegkombinationer och därmed ordet ”dance” (dans) ihop med ”line”.

En dans med närhet

I alla tider har dans, denna dansen och många andra, förknippats med närhet, motion och självklart också passion. Den man dansar med, i princip oavsett dansstil, kommer man ofta nära. Något som kan vara bra att tänka på när man ska dansa ihop med andra människor är förstås att se till att lukta gott och vara fräsch. På parfym online finns det massor av produkter som kan hjälpa till med just dessa bitarna. I såväl linedance som i andra danser vet vi att det inte är en omöjlighet att möta någon man tycker om och samtidigt få närkontakt med denna.

Dansa till din favoritmusik

I början var dansen mest gjord för att dansas till countrymusik. Med åren, sedan 1970-talet, har den dock utvecklats på många sätt och framför allt vad gäller till vilken musik man dansar. Numera är dansen anpassad, vad gäller koreografin, till i princip vilken musikstil som helst. Den som vill dansa linedance kan alltså välja sin favoritmusik och ändå få ihop takten och koreografin. Detta gör det ännu roligare att dansa och lockar olika ålderskategorier.

Från umgänge till tävling

Från början var dansen egentligen till för att endast umgås och ha det roligt tillsammans med andra människor i grupp. Allt eftersom har dansen blivit allt mer populär och numera finns den även som tävlingsdans. Man säger att dansen idag finns i ungefär 60 000 olika varianter. Vem vet, kanske den finns i ännu fler varianter som man helt enkelt inte känner till ännu.

För den som är mer intresserad av linedance och dess historia finns det massor att läsa om detta genom en enkel sökning via google. Även på Youtube.com finns det klipp och berättelser om hur dansen kom till. På Youtube.com kan man dessutom se på klipp från tävlingar inom dansstilen. Man kan även göra en specifik sökning på just ”linedance och ”history” för att få upp klipp som berör just den historiska delen. Sammanfattningvis kan man säga att det finns mycket intressant att ta del av för den som är intresserad av linedance.