Koreografer

Det finns många koreografer världen över som jobbar med att just koreografera dans till musik som sedan Linedancare kan lära sig och instruktörer lära vidare till sina elever under kurserna.

Många koreografer jobbar heltid med att koreografera danser i olika stilar och svårighetsgrader och försörjer sig sedan på att turnera och hålla workshops på sina egna danser som de koreograferat världen över dit klubbar vill att de kommer.

Nu för tiden så kan koreografierna vara avancerade och till de största hitsen på radion, och inte bara country. Men görs såklart fortfarande lätta danser för nybörjare.

Det finns väldigt många koreografer nu för tiden så att nämna alla skulle inte var möjligt men nedan får du ta del av ett par stycken.

Efterfrågade och kända koreografer som varit i Sverige är bla:

  • Kate Sala
  • Robbie McGowan Hickie
  • Maggie Gallagher

Den här sidan bjuder dig på många fler koreografer och mer information om koreograferna, svenska som utländska. Du kommer även att kunna se samlade danser och dansbeskrivningar som koreografen skapat under varje namn.

LinedanceMagazine lägger ut danser från koreografer med dansbeskrivningar men även annan information om dom, så som vunna priser i tävlingar mm. Också vilka koreografer och danser som är på topplistan just nu.