Linedance passar alla

Att dansa är en aktivitet som egentligen passar allt och alla. Vissa kanske dock behöver lära sig i långsamt tempo, medan andra kan lära sig snabbare. Hur snabbt man lär sig brukar handla lite om hur bra man är på att koordinera kroppen och lära sig att hantera olika danssteg.

Hur som helst kan linedance vara en mycket passande aktivitet i många olika typer av sammanhang. Här nedan tänkte vi ta upp lite exempel på när denna dans kan vara kul att prova på och förgylla stunden med.

Boka en dansinstruktör till skolan

Är du idrottslärare och vill överraska dina elever med en extra rolig lektion som de sent ska glömma? Ja, då har vi det självklara valet här, nämligen att boka en instruktör som kommer till skolan för att lära klassen. Detta brukar vara mycket uppskattat hos eleverna och utöver många goda skratt leder det också till en god sammanhållning i klassen där alla spelar roll och där alla får göra något tillsammans.

Dansa linedance på äldreboendet

För de äldre brukar ett linedancepass vara en mycket rolig händelse i vardagen. Många äldre människor har haft dans som ett nöje genom livet och när de hamnar på äldreboende får de oftast inte tillfälle till att utföra denna aktivitet. Kanske inte alla på ett äldreboende har möjlighet att röra på sig. En del kanske är bundna till rollstol eller är för stela och har för mycket smärtor för dans. Det är i så fall inte så konstigt. Dock brukar de som inte kan vara med faktiskt ändå uppskatta att vara publik till de som kan vara med. Att se andra människor dansa och roa sig förknippas ofta med fest och party, och även den som inte är med och dansar får behållning av arrangemanget.

Dansa på möhippan och svensexan

På en möhippa och svensexa finns det massor av roliga saker att hitta på som exempelvis linedance, bollsport eller varför inte en härlig weekendresa till en storstad. Om man väljer linedance brukar till och med den mest blyge släppa loss och tycka att dansen är rolig att vara med på. För att göra aktiviteten än roligare kan man passa på att klä ut sig och dela in sig i olika grupper för att sedan ha en riktigt show för varandra i slutet av lektionen. Något som också är bra är att man kan vara i princip hur många som helst under en lektion och ingen behöver bli överflödig.

Dansa på barnkalaset

På ett barnkalas vill man alltid att samtliga barn ska få en rolig dag att minnas. Att ta dit en dansinstruktör och slå på hög musik brukar vara en favorit. Barnen (och eventuella föräldrar) brukar verkligen uppskatta denna aktivitet!