Events

Det finns en hel del olika events som anordnas inom Linedance världen över och så även här i Sverige, små som stora. Det kan vara små runt sina egna hemtrakter eller större längre bort i Sverige.

Events är ofta ett tillfälle där olika Linedance-klubbar har chans att träffas och skapa nya kontakter, lära sig nya danser kanske till och med personligen få träffa på koreograferna bakom sina favoritdanser.

De som har varit med inom Linedancen i många år har lärt känna en hel del folk Sverige över inom Linedancen just pga. alla de events som anordnas då och då.

Ett av de större eventen i Sverige är det årliga eventet på Stenungsbaden, i Stenungsund. Där bjuder de in kända koreografer som kommer och håller utlärning på sina egna danser.

Där är alla klubbar och deras medlemmar välkomna mot en kostnad. Måna Linedancare från hela Sverige åker dit och samlas för att dansa, ha roligt och träffa gamla bekanta från föregångna år och knyta nya an dansvänner.

Eventet är under en flera dagar, så man kan se det som en rolig mini-semester.

Ett annat event i Säterdalen var/är Coopermine Kickers event. Då de firar 15 år som förening.

Även där är alla klubbar och medlemmar är välkomna för en mindre summa på 400:- där man får entré, mat och dans för pengen, huvudkoreografen för deras event är Maddison Glover från Australien, och gästkoreografen från Sverige, Klara Wallman.

Där bjuds det på workshop av Maddison Glover och Klara Wallman, show med Klara och lotteridragning under matpausen bl.a. Nästan en hel dag med bara dans kl 10-20.

Det är såhär events kan se ut, flera dagars event eller en dag/kväll, ibland med kända koreografer, syftet är det samma och det är att ha kul tillsammans med andra och göra det man gillar mest, dansa!