Socialdans

Linedancens socialdans är att man dansar för nöjets skull.

Antingen så kan det betyda att det är en Linedance-klubb som endast sysslar med socialdans och därmed bara har elever som är där för nöjets skull och kanske lära känna andra, gemenskapen. Och såklart dansa tillsammans, utan någon press. En del för att få lite vardagsmotion. Det kan lika gärna vara en klubb som har en speciell kurs för en grupp människor som endast är intresserade av att socialdansa.

Men som det allra oftast betyder så är socialdans en också kallad öppen dans, där en förening/klubb anordnar en dag/kväll med öppen dans där alla klubbar och deras medlemmar är välkomna på deras tillställning, för att umgås, dansa tillsammans och framförallt ha trevligt. Vilket sker utanför de vanliga kurserna.

Ofta finns det en danslista som är framtagen i förväg för vad som kommer att spelas och dansas under dagen/kvällen, vid andra tillfällen så kan det vara så att ett block och en penna läggs fram vid dj-båset där man om man vill kan gå fram själv och skriva upp den dans och låt man själv vill dansa under tillfället.

Och då blir kvällens danser efter vad alla på platsen är sugna på helt enkelt.

Läs mer om hur socialdanser kan se ut och om en väldigt stor resa som en dans-klubb gör reklam för just nu där det vankas dans

Ett perfekt tillfälle att få komma iväg och träffa nytt folk samtidigt som man får göra det man tycker är roligt, dansa!