Kläder för socialdans

När man tänker på Linedance brukar man oftast se Country/western framför sig, och det är inte konstigt, förr var Linedancen sådan, man hade blåa jeans, cowboyhattar och boots.

En del håller kvar vid countryklädseln även nu i modernare tider antingen jämt eller kanske bara vid speciellare tillfällen eller event som man vill ska andas country.

Nu för tiden när vi lever i ett mer modernare samhälle, har även musiken utvecklats från country till allt mer radiolåtar inom Linedancen, därmed har även klädseln ändrats, nu är det mest bekvämligheten som prioriteras för mer information.

Nu brukar det mest förekomma ett par jeans och någon bekväm t-shirt, eller om man vill vara helt ledig, träningskläder. Ett par leggings och en klänning kan vara bekvämt också, men det förekommer ju snurrar inom Linedance så att gå helt bar på underdelen med bara en klänning över kan vara lite riskabelt.

Det finns inga rätt eller fel angående kläder när man dansar, det ska vara bekvämt och praktiskt. Sedan om man vill klä upp sig lite om man ska på annat än sin vanliga kurskväll så är det helt upp till var och en, tänk bara på alla snurrar, och att det inte ska bli för varmt.