Linedance som motion

Linedance kan användas till mycket, för att ha roligt, tävla eller motionera.

Ibland kan det dock kännas tråkigt att gå till gymmet eller gå ut och springa i det ibland riktigt tråkiga väder vi har i Sverige.

Linedance kan du använda som motion, du rör på dig när du dansar men får samtidigt ha roligt och träffa folk. Linedance har även väldigt låg skaderisk, information finns under fliken historia.

Denna typ av motion är perfekt för alla, unga som gamla, stora som små.

Har du någon tidigare skada och eller sjukdom så går Linedance jättebra att anpassa efter just dig och dina behov, dansen fokuserar mest på fötter och ben men det förekommer även andra rörelser men det är individuellt om man bara vill använda nederdelen eller röra på hela kroppen.

Har du behov av att röra på dig, men inte kan eller vill träna på ett gym, kika upp Linedance och se om det är något för dig, du kan säkert prata med instruktören i klubben för att informera om ditt tillstånd och få lite tips och tricks på hur just du kan göra en del steg för din kropp och tillstånd. Ingenting är omöjligt. Det finns heller inga rätt eller fel i Linedance, bara att du ska ha kul!