Workshops

Många klubbar inom Linedance brukar ha bland annat workshops mellan terminerna eller kurserna. När instruktörerna inte har sina vanliga elever att lära så passar de på att klämma in annat.

Workshops är att någon eller några instruktörer lär ut dans, vilket i detta fall är Linedance utanför de vanliga kurserna, det kan vara på ett företag, på en fest eller andra typer av events

Ofta hålls workshops på öppna danser som någon anordnar, ibland instruktören för klubben som håller i den öppna dansen eller som det oftast är, att man tar in någon ”kändis” utifrån, vilket oftast brukar vara en känd koreograf som då kommer att hålla i utlärningen av en egen dans på workshopen, vilket gör att folk i från hela Sverige vill åka till just den klubbens tillställning.

Koreograferna kommer ofta från utlandet så det blir en stor dragmagnet när de kommer till Sverige för att hålla en utlärning på deras egna koreograferade dans.

Men workshops kan även betyda att ett företag exempelvis ska ha en afterwork, en fest, kanske en möhippa, ja det finns många anledningar men de har samma mål.

Någon får en idé om att prova på något roligt och nytt och att göra något tillsammans en kväll och kommer då på att Linedance skulle vara spännande och roligt att testa på med resten av gänget.

Då kommer en eller flera instruktörer dit och håller en utlärning på plats med den mest lämpade dansen för att förgylla gängets kväll.

Syftet med en workshop kan vara många, lära ut gamla godingar, danser som blivit populära, tävlingsdanser, eller danser som fått stor uppmärksamhet. Och såklart för skojs skull på events, företag, fester.