Skor för Linedance

Vad man ska ha för skor när man dansar Linedance är individuellt, och beroende på tillfälle & syfte.

Grundregeln i lokaler är att inte ha på sig sina ytterskor eller skor med sula som ger svarta markeringar på golvet, för att inte förstöra golvet.

Det viktigaste är såklart att skorna är bekväma så att du orkar dansa i flera timmar. Man kan ha cowboyboots eller dansskor, dock bör man gärna ha en liten klack på skorna, så att du kan stampa ordentligt, bra information under fliken, om oss.

Det är inte speciellt bra med skor med gummisula då fötterna bör glida på golvet när du dansar, det kan vara okej att bära sådana skor när du provar Linedance första gången för att se om det är något för dig men sedan bör du investera i bra skor som ger dig en fördel när du dansar och inte begränsar dig..

Vet du med dig att du behöver mer stadga i skorna så bör du ha exempelvis sneakers med hel sula för stabilitet, är du däremot inte i behov av extra stadga och vill använda hela foten ordentligt och kunna bokstavligen dansa med fötterna är en delad sula en toppensko, i och med att den är delad så kan du ”vika” foten och har mer rörlighet.